top of page

Fotoreportáž z druhého podniku šampionátu WGTE 2016


World GTE Masters 2016 - Second round - A1 Ring (Red Bull Ring)

Po minulém podniku na americké půdě jsme se tentokrát vydali pod rakouské Alpy na okruh A1 Ring (nově Red Bull Ring). Poloha okruhu dávala slušné možnosti deště, což se ukázalo jako pravdivé a my si poprvé v historii SPH LEAGUE užili šampionový závod na mokré trati. Ale tak jednoznačně mokré to nebylo. Po suché kvalifikaci přišel déšť až těsně před závodem. O paniku v boxové uličce tak nebyla nouze.

Nejlépe se s obrovsky těžkým závodem vypořádal opět Marek Studnička z týmu BUGGYRA Racing týmu. Na druhém místě dokroužil tentokrát obrovský rychlý a konzistentní Petr Skopový z Gumy na Hadry Racing týmu se svým Viperem. Marka Studničku na stupních vítězů doplnil jeho týmový parťák Peter Veselý, jenž obsadil třetí pozici.

BUGGYRA Racing tým tak bude na deštivý A1 Ring vzpomínat jednoznačně v dobrém.

Neoficiální výsledky závodu A1 Ring: LINK

Níže přinášíme promoklou foto reportáž z tohoto druhého zápolení v rámci šampionátu World GTE Masters 2016.

WGTE 2016 - A1 Ring - foto-reportáž

Plně mokrá trať na startu závodu. I tak se našli odvážlivci na suchých pneumatikách. To ovšem nebyla šťastná volba...

Rozjezd do zahřívacího kola. Na plyn poprvé opatrně šlape 31 pilotů. Piloti se "slickama" už teď museli vědět, že neudělali správné rozhodnutí...

Bitva v T1 prvního ostrého kola. Dopředu jde ihned Marek Studnička (Porsche). Naopak na suché směsi se ihned propadá Pavel Kozhevnikov (Corvetta).

V mokrém závodě, jak už to tak bývá, nebylo nouze o kolize mezi piloty. Zde v problémech jeden z vozů "Gumáků" a Maks Bunevich s bílým Viperem.

Jeden z vozů BMW Z4 týmu Mika Racing. Bohužel jak Stan Votýpka, tak ani Miroslav Pavlíček cíl neviděli. Přitom Miroslav měl slušně rozjetý závod. Tak v Montrealu znova a lépe...

Corvetta Belga týmu konkrétně ve zbarvení Emila Klapy. Emil bere body za dokončení na 20. pozici. Jeho týmový parťák Janko Vanák po nevydařeném předchozím závodě nyní bere body za 13. místo v cíli.

Souboj amerických siláků. Tak by se dal pojmenovat snímek kde bojuje Ladislav Ženíšek (Viper) s Lubomírem Sekaninou (Corvetta). V cíli měl jistě větší radost druhý jmenovaný z týmu GeRaC, když nejen do týmového hodnocení přidává body za 10.místo v cíli. To Ladislav od "Gumáků" bohužel cíl závodu vinou kolapsu techniky neviděl.

A opět Gumy na Hadry Racing. Tento tým bude na A1 Ring vzpomínat se smíšenými pocity. Skvělé druhé místo Petra Skopového doplňuje až 17. Tomáš Tuba, kterému se nevyplatila loterie s přechodnými pneumatikami. Ladislav jak už víme cíl neviděl.

Zmoklý býk v pozadí vs. zmoklý Aston Martin Emila Geršáka v popředí. Emil dokončil tento přetěžký závod a 14. pozice v cíli mu byla odměnou. Dle jeho slov si závod náramně užil...

Končíme pohledem na nový tým ve startovním poli. Tomáš Drábek si snad náročnější závod pro vstup do šampionátu vybrat nemohl. Přesto viděl cíl a to je na začátek velký úspěch. Konečné 12.místo je pro něj a celý tým HKGT Performance velkým povzbuzením do dalších závodů. Jen tak dále...

Kompletní foto galerie za závodu A1 Ring

@ foto by Janko Vanák

@ foto by Emil "Dudo" Geršák

Záznam komentovaného live streamu ze závodu A1 Ring

A co nás čeká příště? Opět v neděli přesně 2.10.2016 se vrátíme opět za "velkou louži". Tentokrát však do kanadského Montrealu, kde již nyní jednotlivé týmy ladí formu.

Městský okruh, beton blízko obrubníků, všude málo místa, jedna dlouhá rovinka, přes 30 pilotů na trati a "zeď šampiónů". To jsou hlavní taháky k prožití poutavého nedělního večera ve společnosti šampionátu World GTE Masters 2016.

Takže za týden v neděli minimálně u live komentovaného přenosu, ahoj.

bottom of page